Драматичен театър "Невена Коканова"

ДТ „Невена Коканова”

Рожден ден: 08.10.1949 г. – Това е датата на първата премиера след Държавния указ, с който театърът е обявен за  професионален институт

Родно място: гр.Ямбол

Сайт: http://dt-nevenakokanova.org/

Репертоар:

ЗАЩО? - Стараем се да работим винаги върху качествена и стойностна драматургия, защото  съзнаваме какво означава тя за нивото на един театър – провокира състава, възпитава публиката, учи ни да се движим напред.

КАКВО? - „Чичовци”- реж. Борислав Чакринов, „Благородният испанец”-реж. Велко Кънев, „Бурунданга” – реж. Антон Угринов, „Тартюф” – реж. Дияна Радева, „Свирепо настроение”- реж. Борислав Чакринов, за децата –„Пинокио”-реж. Атанас Жеков, „Бременските музиканти” –реж. Атанас Жеков

КАК? – Формирали сме талантлив и равностоен актьорски състав с много млади хора възпитаници на НАТФИЗ. При гостуващите сценографи и режисьори търсим сътрудничество, както с млади, така и с утвърдени имена, които не само реализират добри спектакли, но и помагат за усъвършенстването на трупата ни .

Искаме да затвърждаваме и отстояваме позициите си, както в Ямбол, така и сред публиката в страната. Гастролите ни вече са очаквано събитие там където сме били и имаме всеотдайни приятели навсякъде! Радваме се, че ни вярват и ни канят отново!

Мечтаем за повече възможности за работа и за мъдри и стабилни решения в политиката за развитието на театъра като цяло.

Вярваме в  необходимостта от нашето изкуство, вярваме че опитът и интуицията ни водят в правилната посока.

През новия сезон очаквайте от нас заглавия от Никола Русев, Алексей Слаповски, Уйлям Шекспир...

Участваме в НОЩ  НА ТЕАТРИТЕ, защото имаме нужда от съмишленици  за развитието на театъра в България, защото това е отлична възможност да проверим себе си, а и ямболската публика има нужда от една красива, неизчерпаема, театрална провокация.