‘‘Хамлет или три момчета и едно момиче‘‘

Начален час
00:00

Локация
@ЛМА @ЛТЕР към Софийски Университет

Трупа
@ЛМА @ЛТЕР към Софийски Университет

Цени на билети

вход СВОБОДЕН

(Запетайка на лявата ръка) smiley


“Шекспир – съвременен и жесток” – такъв е най-световният английски драматург за най-съвременния и най-жестокия негов тълкувател – професор Ян Кот. И ако той успява да съблече другите шекспирови герои от кожата им и да ни покаже месото им – голо, кръвта им – течаща, то в “Хамлет” хирургическата му намеса е още по-кардинална. Трепанация отваря прословутия шекспиров череп и оголва мозъка на Хамлет и ние виждаме този, ще ми се да го нарека, хаос от мисли, “Буря” от мисли, която не спира да бушува от векове.
Ян Кот не експонира въпроса “Какъв е Хамлет?, а “Как се става Хамлет?”, “Кое е хамлетовото в Хамлет?”, “Кое е това, което прави от едни хамлетовци, а от други нехамлетовци?”, и то в един изключително ярък и четлив сценичен прочит.
“Три момчета и едно момиче” е жестоката реплика на Шекспир формулирана от Ян Кот и хвърлена като ръкавица в лицето на нашето жестока “днес”, жестока сценична визия за убийството не на Хамлет, а на “гена”Хамлет – за да изчезне той завинаги и да не тормози повече човешкия род.


Колко близо сме до Светото Писание и до историята за Христос и цар Ирод.
Просто имената са други..

Текст: Уилям Шекспир, Хайнер Мюлер
Идея: проф. Ян Кот
Режисьор: Николай Георгиев
Хореография: Петя Йосифова
Участват: Георги Арсов, Марко Дженев, Иренa Петрова, Теодора Атанасова. Калина Палавеева, Димитър Димитров, Валерия Димитрова, Ромина Николова, Вирджиня Пейнова, Петя Йосифова

Продължителност: 75 мин.

Представленията ще се провецдат в Стдуиото на Театър-Лаборатория ‘‘Алма Алтер‘‘ на бул. ‘‘Цар Освободител 15‘‘

вход Свободен (Запетайка на лявата ръка)