Младежки театър "Николай Бинев"

Младежки театър „Николай Бинев”

Рожден ден: 25 януари 1945 г.

Родно място: гр. София, България

Сайт: www.mlt.bg  / www.facebook.com/mltbg

Репертоарът се състои от класически и съвременни български и чуждоезични пиеси; от спектакли, насочени към детска и младежка аудитория, както и от представления за възрастни.

Искаме да направим публиката съпричастна към магията на театъра. Да я накараме да търси, да се вълнува, да бди и да преживява заедно с нас. Така както го правим ние всяка вечер вече 70 години.

Мечтаем за време, в което културата ще бъде национален приоритет, а театърът – нейно щастливо отгледано дете.

Вярваме, че с помощта на публиката ще успеем. Рано или късно. По един или друг начин. Вярваме, защото можем.

През новия сезон очаквайте от нас новата премиера на носителя на Пулицър Дейвид Линдзи-Ъбер „Кривите огледала” с режисьор Ивайло Христов и една плеяда звезди на Младежкия. В репертоара ни място намериха и най-добрите от „Панаира на младите” – „Женска управия” по комедии на Аристофан – постановка Анастасия Събева и „Буре Барут” по текстове на Деян Дуковски с режисьор Ана Батева. Смело сме се захванали с детския мюзикъл „Момо” по книгата на Михаел Енде.  Правят го силният творчески тандем Веселка Кунчева и Мариета Голомехова.  „Семеен албум” е другото ни предстоящо заглавие с автор и режисьор Малин Кръстев, а по случай юбилейната ни година отваряме и програма “RE:”, която ще реанимира знакови заглавия от историята на театъра. „Кухнята” от Арналд Уескър и „Еквус” от Питър Шафър са само някои от тези, които ще ви издадем. Съвсем в наш стил мислим отново да дадем шанс на най-младите режисьори, които да поставят при нас. „Пилето” на Уилям Уортън с реж. Васил Дуев и „Опасни връзки” по култовия роман на Лакло с реж. Анастасия Събева е нашият избор.

 

Участваме в НОЩ  НА ТЕАТРИТЕ, защото искрено вярваме, че това е още една прекрасна възможност да се срещнем, да обменим енергии и да ви заразим с театър.

За нас Нощта ще започне от рано със „Спящата красавица” в 11 ч., която се надяваме да събудите с най-страстната целувка. После ще се настроим на музикална вълна, защото в 7 вечерта нашите две сцени ще отворят за своите нощни ценители.

На Камерна сцена в спектакъла „Ла” ще видите театрална игра, в която двама изпълнители демонстрират музикалните си умения. Текстът е написан от актьора Рашко Младенов, а всички музикални движения са на Константин Цеков. Двама души в старчески дом, съхранили любимите си инструменти – значи с тях и вкуса към живота.

На Голяма сцена ви очаква супер хитовата продукция „Някои го предпочитат...”, в която музика, танц и брилянтна актьорска игра ще са с вас в следващите три часа.

Така си представяме ние в Младежкия дългия път на деня към Нощта на театрите.