"Странна нощна случка с куче" - NT Live

Начален час
19:00

Локация
Mall Plovdiv

Трупа
British Council NT Live

Цени на билети

информация и билети на касата на Cinema City
 


"Странна нощна случка с куче"

 

15 ноември, 19:00ч., Cinema City в Mall of Plovdiv

Хитовата продукция на Британския национален театър "Странна нощна случка с куче", предизвикала истинска сензация при излъчването й на живо през 2012г., се завръща на кино екран.

Петнадесетгодишният Кристъфър притежава изключителен ум.... изключителен математически ум, иначе във всекидневието той е просто безпомощен. Заподозрян, че е убил Уелингтън – кучето на съседката мисис Шиърс, той започва да пише книга, в която отбелязва всеки факт, свързан със случката, за да може да разгадае мистерията на убийството. Но неговата работа на детектив, с която баща му забранява да се занимава, го отвежда на плашещо пътешествие, което преобръща света му.

 

Като основа на пиесата е послужил известният роман на Марк Хадън, адаптиран от Саймън Стивънс. Под режисурата на Мариан Елиът „Странна нощна случка с куче” се превърна в явление, окачествено от в. „Таймс” като „феноменално съчетание на разказвачество и спектакъл”. През 2013 г. постановката спечели седем награди „Оливие”, включително наградата за най-добра нова пиеса.

 

* * *

Онлайн резервациите на билети на www.cinemacity.bg важат до 3 дни преди датата на прожекцията. Ако до тогава не бъдат закупени от касите на Cinema City билетите се освобождават за продажба.

Представлението е на английски език, със субтитри на български.

* * *

Сателитното излъчване на постановките на Кралския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство с Програма „Световен театър в София” на Международен театрален фестивал „Варненско лято” и Столична община, с медийното партньорство на безплатния културен гайд „Програмата”.