Изложба "НОЩНИ ПЕРСОНАЖИ" от 12 до 16 ноември

Начален час
10:00

Локация
Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"

Трупа
Симон Варсано

Цени на билети

вход СВОБОДЕН


Изложба " Нощни персонажи" в Националната библиотека разкрива един "скрит" за публиката миг от репетиции на театрални спектакли

Над 80 фотографии участват общо в изложбата НОЩНИ ПЕРСОНАЖИ, като разкриватнеподозирани театрални тайни, а посланиците на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ споделят театрални емоции в черно-бяла фотосесия

Над 80 фотографии са включени в изложбата „НОЩНИ ПЕРСОНАЖИ// зад кулисите”, която специално за второто издание на европейската театрална НОЩ в България разширява своя обхват. Проектът ще поднесе нова серия от фоторазкази, специално сътворени и селектирани от Симон Варсано. Част от тях досега не са показвани пред широката театрална общественост. Сред тях ще бъдат фотоси от репетиционния процес на едни от най-обичаните представления в Народен театър „Иван Вазов), Малък градски театър „Зад канала”, Младежки театър „Николай Бинев”, “Сфумато” и др.

Фотографиите ще бъдат представени в Народен театър „Иван Вазов”, Народна библиотека „Св.Св.Кирил и Методий”, Културния център към Софийския университет, Mall of Sofia и Mall of Plovdiv.

Проектът „НОЩНИ ПЕРСОНАЖИ” е естествено продължение на философията на европейската платформа НОЩ НА ТЕАТРИТЕ, която се фокусира върху разкриването на различните лица на театъра и онези неразкрити, но много вълнуващи моменти, в-и-чрез които се случва магията. Фотографиите на Симон Варсано са „хванали” моментите, през които преминава всяко театрално съдържание преди да „излезе” на сцената и да (се) докосне (до) душите на публиката. Това са онези моменти, които раждат легенди и ценни с-мисли. Тези моменти е „запечатал” в своите фотографии Симон Варсано – достатъчно близки, одухoтворени, неподправени, откровени, истински и неподозирани.

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ и фотографът Симон Варсано събраха Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Максим Ешкенази, Деян Донков, Леонид Йовчев, Иван Юруков, Иво  Аръков, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Силвия Петкова, Радина Кърджилова, Катерина Петрова, Силвана Пръвчева и ги превърнаха в „нощни персонажи”. Харизматичните актьори и световноизвестният диригент станаха ПОСЛАНИЦИ на второто издание на европейската театрална инициатива, което ще се случи на 15-ти ноември. Всички те застанаха зад театралната кауза и „споделиха” емоциите си и усещането си за театър с обектива на талантливия фотограф. Черно-бялата фотосесия на Симон Варсано ще бъде включена в изложбата „НОЩНИ ПЕРОНАЖИ”, която ще е едно от съпътстващите събития в европейската инициатива.