Стефан А. Щерев [informbureau collective] & LIGNA

Стефан А. Щерев [informbureau collective] & LIGNA

Родно място: София /Берлин /Хамбург

Сайт: www.informbureau.info

www.ligna.blogspot.com

 

 

ЗАЩО (театър)?

Стефан: Защото е възможност да избираш пътищата, които да хванеш и процесите, през които да минеш.

Лигна: WHY?  A good means to explore spaces, situations and social conditions.

 

Искаме да:

Стефан: Искаме да уверим хората за силата на идеите. Добрите идеи проведени правилно и насочени към правилните хора, могат да променят историята.

LIGNA: WE WANT TO Give in our work the idea that power relations can be changed if they come into play. 

 

Мечтаем за:

Стефан: Мечтаем за време, което ще вдъхновява артиста не заради болката, а заради радостта от създаването.

Лигна: WE DREAM of a society without commodity fetishism, where norms, laws and regulations come into play

 

Вярваме в:

Стефан: Всяка пречка по пътя, защото я виждаме като нова възможност

Лигна: WE BELIEVE:No faith, no nation. 

През новия сезон очаквайте от нас:

Стефан: Още нови търсения, безпощадна критика и забавление.

Лигна: more investigation, relentless critique, more fun.

Участваме в НОЩ  НА ТЕАТРИТЕ, защото:

Стефан: “Тайно радио” е уникално представление, което създадохме за да можем да дадем възможност на публиката да “облече” други дрехи, да стане част от представлението, да научи за себе си и света, чрез езика на театъра.

Лигна: “Secret Radio” is a special performance, performed by the audience, always a very special moment - beyond the classical stage..

Екип:

Информбюро и ЛИГНА заедно с Гьоте институт България представят Тайно Радио

концепция: Стефан А. Щерев и ЛИГНА

текст: Оле Фрам, Торстен Михаелсен и Михаел Хюне

звукова среда: Емилиян Гацов-Елби

в сътрудничество със Spitfire company – Bezhlavi o.s. Czech Republic

Синопсис:

“Истинската власт започва там, където започва тайнствеността” Хана Аренд

Животът ни се намира под непрекъснато наблюдение и контрол. Всеки ден изпращаме с мобилните си телефони,

кредитни карти и имейли данни без да знаем точно къде, но знаем, че те са някъде там: тайните служби. Артистите от „Информбюро” и LIGNA питат – нима трябва да формираме нови тайни общества като в миналото, за да избягаме от този монопол на и над контрола?

„Тайно радио” кани публиката да се превърне в таен агент в едно от най-контролираните и прозрачни пространства, прототип на публичното пространство на бъдещето – търговския център, или т.нар. мол. Всеки ще бъде поведен с тайно радио на лична мисия през мола, ще пресреща други агенти, ще изпробва техники да прикрива действията си и да поставя под въпрос властовите структури на обществото ни. Как то и държавата биха се справили без тайни служби? Разпространявайте тайните техники!

Организация:

 

Информбюро е основана през 2010 с цел на промотира Информбюро е създадена от Стефан А. Щерев през 2010г с цел да продуцира и промотира съвременни сценични произведения. Информбюро организира, администрира и продуцира съвместно с други компании различни инициативи, проекти и събития - Фестивал за съвременен танц и пърформанс Антистатик, Нощ на театрите в България, Фестивал за изкуство в публичното пространство Западен парк. Работата на Стефан А. Щерев е свързана с различни проекти в театъра, киното и телевизията.www.informbureau.info

Основан през 1997 г. в Хамбург, LIGNA е колектив от медийните теоретици, радио, театрални и пърформанс артисти Оле Фрам, Михаел Хюнерс и Торстен Михелсен. В представления, перформативни намеси в градска среда и инсталации те изследват потенциала за действия на разпръснати и временни групови формирования от хора. Предпочитано място на акциите им е все по-подчиненото на контрол и наблюдение публично пространство. Като вид артистично противопоставяне те измислят жанра на радио балета – хореография от забранени и изключени жестове, която достига до всеки от участниците по радио станция. Те ги връщат в пространството групово и неконтролирано. www.ligna.blogspot.com