Fortissimo Фамилия

Име: FORTISSIMO ФАМИЛИЯ

Рожден ден: 1 септември 2012

Родно място: София

Сайт: fortissimo.bg/family

Репертоар: FORTISSIMO ФАМИЛИЯ e форматно събитие с цикъл от музикално-образователни семейни концерти, съобразени с най-добрите световни практики, които провокират децата и техните родители чрез по-нестандартно представяне на музикалните инструменти, ключови понятия от класическата музика и именити композитори. Идеолог и основоположник на FORTISSIMO ФАМИЛИЯ е световноизвестният диригент и цигулар Максим Ешкенази, който от няколко години прави такива образователни концерти в САЩ.

В „дебрите” на класическата музика са скрити магичност и приказност. Именно чрез тях тя по-лесно може да „стигне” до децата, да ги докосне и „плени”, така че те да я „разберат” и да я заобичат. Поднасянето на тези тайни на класическата музика чрез интересни „посланици” и водещи с достатъчен емоционален заряд прави формата интригуващ и завладяващ вниманието както на децата, така и на техните родители.

Във FORTISSIMO ФАМИЛИЯ се включиха популярни лица от музикалната и театралната сцена: Сандра Петрова, Богдана Трифонова, Ангелина Гаврилова, Лили Гелева, Митко Павлов, Иван Юруков, Милица Гладнишка, Орлин Павлов, Стефания Колева, Ивайло Захариев, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Илиана Коджабашева, Мая Бежанска, Мария Силвестър, Петко Венелинов. 

Реализираните към момента концерти са:

Приказки за тромпет

Приказки за кларинет

Приказки за валдхорна

Приказки за флейта

Приказки за обой

Приказки за песента

Приказки за виола и контрабас

Приказки за фагот

Приказки за китара

Приказки за пиано

Приказки за тромбон

Приказки за цигулка

Приказки за арфа

Приказки за виолончело

Приказки за перкусии

Приказки за симфоничен оркестър

Пълнолуние

LOVE STORY

Дворжак в Америка

 

ЗАЩО (театър)? Защото работим с много театрални актьори, благодарение на които форматът се развива и всеки концерт във FORTISSIMO ФАМИЛИЯ е уникален, темпераментен, вълнуващ и мно-о-о-ого артистичен.

КАКВО (театър)? Усещане за изкуство и споделеност, за общуване между съ-причастни, с-мислени и съ-държателни хора.

КАК (театър)? С много емоция и винаги готови за още … театрални приключения.

Искаме да: помогнем на колкото може повече деца да се „докоснат” и да заобичат класическата музика, да я опознаят, усетят и чуят с душите си.

Мечтаем за: повече споделени концерти с децата в повече български градове

Вярваме в: с-м-и-с-ъ-л-а на това, което правим и в потенциала на х-о-р-а-т-а, с които работим.

През новия сезон очаквайте от нас: още много концерти за малки и големи, музикални провокации и не-разказвани до сега музикални истории….

Участваме в НОЩ  НА ТЕАТРИТЕ, защото: НОЩ НА ТЕАТРИТЕ пред-полага и случва вълшебни съдържания, точно такива каквито са нашите не-обичайни „приказки”. Приказки, които разказваме в-и-през класическата музика. Приказки, които се случват тук-и-сега и не се повтарят, защото са уникални, но се развиват чрез-и-от децата, които влизат в друг свят и опознават красотата на класическата музика.